Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. Pročitajte više na Izjava o kolačićima Ne slažem se

Akcija čišćenja podmorja i obale u...

Akcija čišćenja podmorja i obale u Ribarskoj luci Tribunj 2021.

''MrežaZna''

Potaknuti pozitivnim rezultatima prijašnjih akcija Ribarska zadruga Adria je 21.05.2021. u sklopu projekta „MrežaZna“ apliciranog na natječaj Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo u okviru mjere I.3. „Partnerstvo između znanstvenika i ribara“ po četvrti put uspješno provela akciju čišćenja podmorja Ribarske luke Tribunj i lukobrana Sv. Nikole.

Akcija je bila ekološko - edukativnog karaktera koja osim što je imala za cilj očistiti luku i tako je pripremiti za nadolazeću sezonu osvještava starije i mlađe generacije o važnosti očuvanju okoliša na našem području. Pored ronioca i ribara iz Tribunja i okolice, u akciji su sudjelovali i članovi ronilačkog kluba Šibenik, djelatnici RZ Adria te volonteri Mjesnog poduzeća Općine Tribunj, LAGUR ''Galeb'', DDK Jurjevgrad i TZ Tribunj. U edukativnom dijelu sudjelovala su djeca iz OŠ Vodice područna škola Tribunj te Institut za oceaonografiju i ribarstvo iz Splita.  Djeca su oslikavala zid luke s morskim motivima, pogledala kratki film i crtić o otpadu iz mora te odigrala edukativnu igru u kojoj su na zabavan način učili kako se prikuplja otpad i zašto je važno čistiti more. U suradnji sa institutom za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, dr.sc. Pero Tutman održao je djeci predavanje o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša te o utjecaju plastike i mikroplastike na ribe, ljude i okoliš.

Po završenoj akciji sakupilo se dva kontejnera raznoraznog otpada (vrše, gume, plastika) kojeg je zbrinula tvrtka Leć iz Vodica. Veliko hvala svima koji su svojim doprinosom pomogli da ova akcija bude uspješna!
 

  • Oznake