Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. Pročitajte više na Izjava o kolačićima Ne slažem se

Ljetne aktivnosti Ribarske zadruge Adria

Ljetne aktivnosti Ribarske zadruge Adria

Ribarska zadruga Adria je na 11. sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije održanom 30.travnja i 01.svibnja u Skradinu posjetiteljima predstavila svoje proizvode koji su prije svega plod tradicije s prostora naše županije te samim time obogaćuju i njeguju ponudu izvornih proizvoda s ovog područja. Svojim sudjelovanjem na ovakvim manifestacijama RZ Adria promovira domaću proizvodnju i naglasak stavlja na autentičnost naših običaja i kulture kako bi se oplemenila lokalna  ponuda, a samim time i ekonomija našeg područja. S istim ciljem RZ Adria posjetila je i najveći međunarodnom sajmu morske hrane „European Seafood Exposition 2019“ koji se održavao od 6. do 9. svibnja u Bruxellesu. Hrvatska gospodarska komora projektom „Riba Hrvatske-Jedi što vrijedi“ u suradnji sa RZ Adria želi stvoriti bolji plasman ribe na domaćem i stranom tržištu te kupcima omogućiti da prepoznaju izvorni proizvod i  kvalitetu.

Ribarska zadruga ADRIA sa svojih 13 zadrugara i timom spremno je dočekala i ovu sezonu čiji je početak simbolično obilježen u Tribunju 13. lipnja na blagdan Sv.Ante manifestacijom „More na stolu“ . Nakon procesije svi posjetitelji mogli su se počastiti morskim delicijama koje su pripremili sudionici manifestacije. Ribarska zadruga Adria posjetitelje je počastila brudetom od trupa za čiju je pripremu zaslužna konoba „Dida Toni“  iz Tribunja te se uz prigodni program zaokružio ovaj početak još jedne ljetne sezone.

Jedna od manifestacija je bila u srpnju, Ribarska fešta, gdje su u promenadi ribarskih brodova sudjelovali naši Zadrugari i lokalni ribari, gajete na latinsko idro iz Udruge Južnje strane iz Jezera,  Udruge Latinsko idro iz Murtera i Udruge Betinska gajeta 1740. Feštu smo održali u suradnji sa Općinom Tribunj i TZ Općine Tribunj, te bi se ovim putem osim njima zahvalili i svim sudionicima promenade na odličnoj organizaciji.

Iduća fešta od velikog značaja je bila Tradicionalna magareća trka koja predstavlja značajan kulturno-turistički brend naše županije i samog Tribunja.

17. kolovoza u Tribunju je održana gastro-zabavna manifestacija pod nazivom ‘Okusi Tribunj’ na kojoj se moglo kušati i kupiti morske plodove poput friške oborite ribe i dagnji,brudet te rižota. Ribarska zadruga Adria bila je jedan od sponzora same manifestacije. Donirali smo naše poznate sušene morske proizvode te meso kozice, a inspiracija za pripremu pronašla se u našim receptima. Spremalo se na veliko te su posjetitelji mogli uživati u domaćoj hrani i zabaviti se uz Giuliana i Diktatore.

Još jednom bi se zahvalili i svakako pohvalili TZ Tribunj i Općinu Tribunj za uspješnu sezonu i mogućnost sudjelovanja te da i iduću sezonu bude što više ovakvih manifestacija u Tribunju.

  • Oznake