Da biste dali svoj doprinos smanjenju rasipanja hrane upotrijebite jedan od naših jednostavnih a ukusnih recepata u nizu kako biste smanjili otpad u svojoj kuhinji.
S obzirom da smo našu paletu proizvoda proširili dimljenim proizvodima poput oslića, moleta, tabinja i trlja danas Vam donosimo jednostavan recept sa dimljenom ribom.
Polpete s dimljenim moletama su jedan od „save food“ recepata jer se koristi ostatak pire krumpira, dok se kosti i koža od ribe i kora od luka koriste za riblji temeljac.
Sastojci za polpete:
250 grama pire krumpira
50 grama dimljenih moleta Rz Adria
1 manji crveni luk ili 1 mladi luk ukoliko je sezona
malo limunove korice
1 jaje
začini po želji
Dimljenu ribu ostavite na sobnoj temperaturi, odvojite od kosti te nasjeckajte na sitne komadiće. U zdjelu s pire krumpirom dodajte nasjeckanu dimljenu ribu, nasjeckani luk (po želji prethodno izdinstati), limunovu koricu i jaje. Sve sastojke sjedinite u kompaktnu smjesu. Namočite ruke malo u vodu ili ulje te oblikujte polpete i uvaljajte u brašno. Polpete pržite sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju.
Polpete poslužite uz salatu, u burgeru ili na kruhu kao finger food.