Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. Pročitajte više na Izjava o kolačićima Ne slažem se

Zajedno za naše more

Zajedno za naše more

S ciljem da se održi kvaliteta života uz more i od mora Ribarska zadruga Adria je 16. svibnja po treći put organizirala akciju čišćenja podmorja pod nazivom „Zajedno smo jači vol3“. Cilj ove akcije bio je očistiti luku te podignuti svijest o važnosti očuvanja okoliša. Udruga SUNCE i Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Split odazvali se ovoj akcije te su održali kratko i interesantno informiranje naših najmlađih iz podružne škole Tribunj o štetnom utjecaju otpada na sve morske stanovnike. Da bi im sama akcija čišćenja ostala u što boljem sjećanju, ribarska zadruga je pripremila boje  te su djeca sama oslikala dio lukobrana.  Djeca će jednog dana gospodariti svijetom kakvog im mi ostavimo stoga se Ribarska zadruga Adria odgovorno odnosi prema moru koje ćemo ostaviti u nasljeđe tim budućim generacijama.

Također sudjelovanjem na projektu ML-REPAIR naši su kočari pridonijeli smanjenju otpada te ukazali na sam problem otpada koji se nalazi u moru. Na našoj facebook stranici objavljen je kratki film koji govori više od riječi, a također je predstavljen i na završnoj konferenciji samog projekta u Veneciji. Hvala svima koji su pridonijeli ovom projektu te se nadamo da ćemo podizanjem svijesti o važnosti očuvanja mora ovaj svijet učiniti ljepšim.

 

  • Oznake