Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. Pročitajte više na Izjava o kolačićima Ne slažem se

Održiv razvoj i ekologija

Napornim radom, i s puno ljubavi, polako napredujemo ka ostvarivanju svoje vizije

održivost

Održiv razvoj i ekologija

Napornim radom, i s puno ljubavi, polako napredujemo ka ostvarivanju svoje vizije o Zadruzi kao dugotrajnoj i komercijalno održivoj aktivnosti naglašavajući pritom kvalitetu, vjernost, te održiv i odgovorni ribolov.

Upravo zato od 2017. organiziramo akcije čišćenja podmorja ribarske luke, a u suradnji s Institutom za oceanografiju i ribolov u Splitu zbrinjavamo i skupljamo otpad uz pomoć naših koča. Bavimo se i razvrstavanjem i zbrinjavanjem starih motornih ulja i mreža. Naši budući planovi uključuju saniranje lukobrana Sv. Nikola, kopnenog i morskog dijela, te kontejnere za razvrstavanje otpada koje će morati koristiti svi korisnici luke.

Također smo članovi i Lagur Galeb grupe, lokalne akcijske grupe koja okuplja dionike u ribarstvu iz javnog, civilnog i privatnog sektora te jedan od ciljeva im je promovirati i održiv razvoj.