VRIJEME PRIPREME: 90 MINUTA

UMAK OD SLANIH INĆUNA:
8 slanih inćuna
1 bjelanjak
Sok od 2 manja ili 1 većeg limuna
1 žlica kapara
2 češnja češnjaka
125 ml maslinovog ulja
125 g krem sira
Malo crnog papra

Fritura:
Trlja
Oslić
Srdela
Sva riba dostupna je očišćena u Gastro shopu Adria u Tribunju.

UPUTE:

  1. U blender staviti inćune, dodati ulje i bjelanjak pa sve ostale sastojke. Blendati do strukture majoneze pazeći da se umak ne pregrije.
  2. Povrće za prilog narezati na trakice podjednakih veličina – predlažemo da koristite mrkvu, krastavac, mladi luk i papriku.
  3. Za frituru će vam biti potrebna miješana sitna riba – trlja, oslić i srdela. Očišćenu ribu posolite i uvaljajte u brašno te pržite u dubokom ulju nekoliko minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Servirajte sa svježim povrćem i umakom.