VRIJEME PRIPREME: 90 MINUTA
SASTOJCI
TIJESTO:
800 g oštrog brašna
600 ml mlake vode
2 žličice soli
3 žlice maslinovog ulja
1 vrećica suhog kvasca
NADJEV:
2 češnja češnjaka
300 g pasirane rajčice
400 grama slanih srdela ili inćuna RZ Adria
Sol, papar, origano, peršin
UPUTE:
- Tijesto zamijesite od svih sastojaka i pustite da se udvostruči.
- Luk narežite na trakice i dinstajte na malo maslinovog ulja dok ne omekša.
- Pelate iscijedite i usitnite te dodajte dinstanom luku, začinite s malo soli, papra, origana i svježeg peršina, te sve zajedno pirjajte još 10 minuta. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Posudu za pečenje nauljite maslinovim uljem.
- Tijesto razvaljajte i stavite u posudu za pečenje pritom ostavljajući malo više ruba kako biste na kraju uspjeli spojiti tijesto. Rasporedite ohlađeni nadjev po tijestu. Filete slane ribe RZ Adria poredajte po nadjevu te poklopite sa drugim tijestom. Dodatno izbodite vilicom rubove i pogaču prije pečenja.
- Pogaču premažite maslinovim uljem i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Pečenu pogaču prekrijte krpom i ostavite da odstoji 10-15 minuta.