VRIJEME PRIPREME: 20 MINUTA

SASTOJCI

200 g dimljenih kozica RZ Adria

100 ml riblje juhe/vode

20 g maslaca sobne temperature

1 žličica kopra

1 žlica maslinovog ulja

20 g kapara

sok pola limuna

15 g ribanca

40 g ricotta sira

 

UPUTE

  1. 200 g dimljenih kozica izmiksajte u blenderu sa ribljom juhom, u nedostatku riblje juhe upotrijebite hladnu vodu.
  2. Nakon što ste dobili glatku smjesu, malo gušću od smjese za palačinke dodajte omekšali maslac i maslinovo ulje.
  3. Nakon toga dodajte sitno nasjeckani kopar i kapare, te limunov skok, sir ribanac i ricottu te dobro sjedinite smjesu dok ne dobijete paštetu željene teksture.
  4. Po želji dodajte još soli.
  5. Vaše predjelo je spremno, dobar tek!

 

Prijedlog za serviranje:

Poslužiti u košaricama od prhkog tijesta ili uz prepečeni kruh