VRIJEME PRIPREME: 20 MINUTA
SASTOJCI
200 g dimljenih kozica RZ Adria
100 ml riblje juhe/vode
20 g maslaca sobne temperature
1 žličica kopra
1 žlica maslinovog ulja
20 g kapara
sok pola limuna
15 g ribanca
40 g ricotta sira
UPUTE
- 200 g dimljenih kozica izmiksajte u blenderu sa ribljom juhom, u nedostatku riblje juhe upotrijebite hladnu vodu.
- Nakon što ste dobili glatku smjesu, malo gušću od smjese za palačinke dodajte omekšali maslac i maslinovo ulje.
- Nakon toga dodajte sitno nasjeckani kopar i kapare, te limunov skok, sir ribanac i ricottu te dobro sjedinite smjesu dok ne dobijete paštetu željene teksture.
- Po želji dodajte još soli.
- Vaše predjelo je spremno, dobar tek!
Prijedlog za serviranje:
Poslužiti u košaricama od prhkog tijesta ili uz prepečeni kruh